Hjemme hos Ole Frehr
 

 

Startside
Mit CV
Mordleg
Tintinquiz
Mathematica
Filosofiemner
Webdesign
Opfindelser
Stenhaver
Vrøvleord
Genveje

 


Mathematica

Programmeringssproget Mathematica er opfundet af Stewen Wolfram. Det er et fantastisk stykke værktøj til alt indenfor matematiske beregninger og fremvisning. Specielt figurer i det tre dimentionale rum fremstår fantastisk klart, og Mathematica har flere fordele frem for andre programmeringssprog som Fortran og C. Denne lille figur her tager for eksempel ét sekund at lave og 2 sekunder at tegne

Du er velkommen til at hente de notebooks jeg har lavet. I den vil generelle emner indenfor matematikken blive gennemgået. Dvs. en generel indføring i infiniticimalregningen, vektorregning i 2D/3D, volumenberegning og funktionsanalyse.

Disse notebooks vil kunne bruges til undervisning på A-nivau (pre-calculus). dvs. undervisning i gymnasieskolen og H.F. Det har ikke været meningen at gennemgå noget pensum, og nogle steder kan det forekomme, at teorier er anvendt uden at være forklare nærmere. Derfor bør disse notebooks udelukkkende anvendes som supplement til undervisningen.

Der er tale om 10 notebooks, som jeg har pakket ned med et ZIP-program og uden grafiske output, så de fylder mindre. Blandt disse er en oversigt (---Oversigt.nb---) over hvad de forskellige notebooks indeholder og kan beregne/vise.

Tryk her for at hente mine notebooks

 
 
Denne side er kontrolleret af
Steins laboratorium

Skal du have noget kontrolleret?

Få gode råd her!

 
 

Læs om papirflyvere

Læs om sæbebobler