Hjemme hos Ole Frehr
 

 

Startside
Mit CV
Mordleg
Tintinquiz
Mathematica
Filosofiemner
Webdesign
Opfindelser
Stenhaver
Vrøvleord
Genveje

 


Mere om spam for de edb-kyndige

Hvad kan man gøre for at undgå spam

Hvorfor må jeg ikke læse spam-mails?
Mange spammere udsender e-mails i HTML-format. Det betyder, at dit mailprogram henter billederne i mailen over internet. Hvis spammeren forsyner billederne med en individuel kode (for eksempel et løbenummer), kan han se om du henter billedet og dermed har læst mailen.
Hvis du læser spam-mailen, ved spammeren at din e-mail fungerer, og du vil derfor få endnu mere spam i fremtiden.

I mange mailprogrammer bliver e-mails automatisk åbnet, når de ligger øverst i din indbakke. Det er en rigtig dårlig ide, hvis de kodede billeder i spam-mails så bliver hentet via nettet. Du kan undgå det ved:
- at slå den funktion fra i dit mailprogram
- at sætte dit mailprogram til at vise alle mails som ren tekst. Så må du selv bede om at få HTML-mails vist med billeder, når du er sikre på at de ikke er spam.

Hvad kan et spamfilter?
Intet spamfilter virker perfekt. Det kan kun prøve at skelne mellem spam og rigtige mails. De metoder, programmet bruger, er typisk:
- programmet har en lang liste over typiske spammere, som så sorteres fra. Hvis listen ligger på nettet, kan den løbende opdateres af alle programmets brugere og blive relativt god
- programmet har en liste over typiske ord, som bruges i spam-mails, eller sorterer udfra lignende kriterier. Det er endnu sværere at få til at virke 100%.

Med et spamfilter vil du alligevel modtage spam af og til, og du vil sikkert også komme ud for, at en privat mail til dig forkert bliver dømt spam. Men derfor kan et spamfilter alligevel være en god hjælp. Hvis du lader det være meget kritisk overfor dine mails og får det til at lægge mulig spam i en særlig mappe, kan du blot kigge den igennem et par gange om dagen og slette al spam. Så slipper du for at de dukker op i din indbakke (og du måske uforvarende kommer til at åbne nogle spam-mails)

Et alternativ til et separat spamfilter kan være at indstille dit mail-program til forskellige sikkerhedsniveauer. Du kan for eksempel indstille programmet til, at du kun modtager e-mails fra personer, som du kender eller som allerede står i din adressebog. Ukendte afsendere kan du automatisk få flyttet til en anden mappe.

Hvordan kan jeg oplyse min e-mail, uden at spammerne høster den
Når du skriver din e-mail på din hjemmeside, kan den let blive høstet af en spammer, som systematisk gennemtrawler nettet efter mail-adresser. På en hjemmeside kan du i stedet lade linket blive dannet af et script, så det ikke står som en samlet email-adresse i koden. F.eks.
Slør-din-email
script
Det vil i praksis gøre det meget svært for programmer at høste din e-mail.

 
 
Denne side er kontrolleret af
Steins laboratorium

Skal du have noget kontrolleret?

Få gode råd her!

 
 

Læs om papirflyvere

Læs om sæbebobler